Μέρα 1η

Μετά που σχεδόν ένα χρόνο στη φυλακή, εκατάφερα να σου γράψω. Οπόταν καταλαβαίνεις ότι τούτη έννεν η πρώτη μέρα που είμαι στην φυλακή. Εν η πρώτη μέρα που ήβρα τα μέσα να αποτυπώσω τις σκέψεις μου με κάποιο τρόπο.
Το πρώτο μου αίτημα την ημέρα που εμπήκα σε τούτο τον καταραμένο λάκκο με τους εγκληματίες τζαι τους αναίσθητους φρουρούς, ήταν να μου επιτρέψουν να έχω μαζί μου το μπλοκ μου. Μαζί εζήτησα ένα μολύβι, ένα σβηστήρι τζαι μια ξύστρα. Ξέρεις ότι δεν μου άρεσε ποττέ να γράφω με πέννα. Τα γράμματα μου αποτυπώνονται σαν τα πόθκια της όρνιθας που επάτησε σε ένα παμπακούι με μελάνι σφραγίδας. Με το μολύβι τουλάχιστον μπορώ να τα διορθώνω. Είπαν μου ότι θα το σκεφτούν για το μπλοκ, αλλά σίουρα δεν μπορούν να μου δώσουν ένα κομμάτι ξύλο τζαι μια λεπίδα.

Εν περίεργο το πώς τα πιο απλά πράματα μπορούν να γίνουν όπλα σε τούτο το μέρος. Ούτε που επέρασε που το νου μου ότι θα εμπορούσα να χρησιμοποιήσω την λεπίδα της ξύστρας τζαι το μολύβι για να φτιάξω όπλα. Φυσικά, οτιδήποτε μπορεί να κάμει ζημιά σε κάποιον άλλο, άμα το θελήσεις. Δηλαδή, την πέννα εν μπορώ να την μετατρέψω σε κάτι άλλο;
Όπως τζαι να έσιει, εσυμφώνησα τζαι επερίμενα να μου απαντήσουν. Μετά που ένα μήνα περίπου, εκατάλαβα ότι επαίζαν πελλό. Έτσι, αποφάσισα να αναβαθμίσω τις μεθόδους μου.

Ένας παλιός μου μάστρος, ελάλεν «Αν θέλεις να γίνεται η δουλειά σου, πρέπει να είσαι πρήχτης.» Κάθε πρωί λοιπόν, τον τελευταίο χρόνο, πάω κάτω στο γραφείο αιτημάτων τζαι ρωτώ τι γίνεται με την υπόθεση μου. Τζαι κάθε πρωί, συμπληρώνω άλλο έγγραφο με το ίδιο αίτημα. Αιτούμαι τα εξής:
– Μπλοκ με κόλλες Α4
– Πέννα τύπου Bic ή μολύβι/σβηστήρι/ξύστρα
Τα χρειάζομαι για να διατηρώ ημερολόγιο ημερών στην φυλακή.
Πάνω, κάτω εσυμπλήρωσα καμιά τρακοσιά έγγραφα. Ένα χρόνο μετά είτε εβαρεθήκαν με, είτε απλά τόσο τζαιρό παίρνει να περάσει που την διαδικασία μια αίτηση, τζαι να εγκριθεί.

Η αλήθκεια εν ότι όσο επερίμενα, εδοκίμασα με διάφορα μέσα να γράψω τον τελευταίο χρόνο. Το κωλόχαρτο επί της ευκαιρίας δεν ενδείκνυται για να γράφεις πάνω. Υπάρχει φυσικά η βιβλιοθήκη. Τζιαμαί προσφέρεται η απαραίτητη γραφική ύλη που θα εμπορούσα να χρησιμοποιήσω. Υπάρχει γενικά αρκετός συνωστισμός όμως, τζαι εμένα αρέσκει μου η απομόνωση άμα δημιουργώ. Επίσης, μετά το περιστατικό στον απόπατο, κάποιοι που τους συγκρατούμενους [συμπεριλαμβανομένου τζαι του υπεύθυνου βιβλιοθήκης] νιώθω ότι δεν πετούν που την χαρά τους άμα με βλέπουν.
Εν πάση περιπτώσει, το σημαντικό εν ότι τωρά έχω κάτι να χρησιμοποιώ για να γράφω τζαι κάτι να γράφω πάνω. Επίσης σημαντικό εν το ότι έχω πολλά να σου πω, για τις μέρες που επεράσαν, αλλά τζαι για τες μέρες που θα έρτουν.

Περίμενε νέα μου.

Σε φιλώ. Ουρανός

Tags: