Κανένας

Ακούω που τα ράδια, που τες τηλεοράσεις, κόσμο να ρωτά (φιλοσοφικά πάντα) ποιος να φταίει για τα μαύρα μας τα χάλια τα οικονομικά. Οι πολιτικοί επιρρίπτουν αόριστες ευθύνες.

Μιλούν για κάποιους που φταιν. Ίσως επειδή είτε εν έχουν τα κότσια να πουν ποιοι φταιν, είτε φοούνται ότι αν δακτυλοδείξουν κάποιον, σε κάποια φάση εννα τους δακτυλοδείξουν πίσω. Εσκέφτηκα το αρκετά, τζαι το μόνο που εκατέληξα εν ότι απλά ξιουρίζουν μας.

Το θέμα μου όμως έννεν το ότι μας επιάσαν οι πολιτικοί στο μαιττάππι. Το θέμα μου είναι ποιος φταίει για την κατάσταση στο νησί.

Εν χρειάζουνται διερευνητικές επιτροπές τζαι ιστορίες για να το ανακαλύψουμε. Να σας πω εγώ ποιος φταίει. Κανένας. Μάλιστα κανένας.

Όπως κανένας εν έφταιξε για το χρηματιστήριο, κανένας δεν έφταιξε για την εισβολή τζαι το πραξικόπημα. Κανένας δεν έφταιξε για το αεροπλάνο που δεν είχαν υπόψην τους αν εδούλεφκε σωστά τζαι εφορτώσαν τον κόσμο για να τον πάρουν διακοπές, κανένας δεν έφταιξε για το κοττέινερ με τα παρούθκια που ανατινάχτηκε, εγονάτησε την οικονομία τζαι εμαυρόντησε οικογένειες.

Όπως πάντα στην Κύπρο. Φταίν κάποιοι αλλά εν φταίει κανένας.

Οργανώνουνται διερευνητικές επιτροπές για να ανακαλύψουν τι έγινε. Στες περιπτώσεις που φκάλλουν πορίσματα, εν τα λαμβάνει κανένας υπόψην του, ούτε έχουν οποιαδήποτε υπόσταση. Στες υπόλοιπες περιπτώσεις, κουντούν το αυκό με την μανιβέλλα τζαι περνά ο τζαιρός χωρίς αποτέλεσμα. Όσο περνά ο τζαιρός, ο κόσμος ξεχάννει, θωρεί τα Άσπρα Μπαλόνια τζαι τους Εφτά Ουρανούς, τζαι κόφτει τον παραπάνω η Ομονοιάκκα παρά το να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Εμάθαμε να δεχούμαστε ότι εν φταίει κανένας. Ανεχούμαστε το φταίξιμο να αιωρείται κάπου πάνω που το Τρόοδος. Ίσως επειδή φοούμαστε ότι μια μέρα μπορεί να φταίξουμε εμείς τζαι έτσι αποποιούμαστε των ευθηνών μας. Βολέφκει να φταίει ο «ξένος δάκτυλος» ή «κάποιος άλλος».

Τζαι για τα μαύρα χάλια της οικονομίας μας, θα περάσει καμπόσος τζαιρός, θα ξεχάσουμε, θα συγκεντρωθούμε στες ζωούλλες μας τζαι ύστερα που 2-3 χρόνια θα φκάλουν ένα πόρισμα τόσο αόριστο τζαι τόσο άσχετο, που εν θα μπορεί κανένας να το ερμηνεύσει τζαι να αποδώσει ευθύνες.

Σε ότι αφορά την πολιτική τζαι τον κυβερνητικό μηχανισμό, δεν φταίει ποττέ κανένας. Οι ευθύνες πάντα χάννουνται σε ένα κυκεώνα γραφειοκρατίας, ερμηνειών, υποθέσεων τζαι διαδικασιών.

Οι πολιτικοί φωνάζουν ότι με τες διερευνιτκές επιτροπές, εννα ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή. Σάννα τζαι εν κακό να ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή.

Μόνο οι ζωές οι δικές να εν αιχμάλωτες τζαι ποινικοποιημένες. Οι πολιτικοί δικαιούνται να παίζουν κουμάρι τες ζωές τζαι το μέλλον μας τζαι να μεν αρωτά κανένας το γιατί ούτε κανένας να ζητά τα ρέστα.

Κανένας δεν φταίει, ούτε κανένας θα φταίξει. Κρύψετε τζαι τραβάτε κουπί.

3 comments

 1. Λούκας

  Νομίζω τούτο είναι και το μεγαλύτερο παράπονο του κόσμου. Η απογοήτευση επειδή αυτοί που ήταν αναμεμιγμένοι σε όλο αυτό το κόλπο, δύσκολα θα τιμωρηθούν,.

  Κάποιοι είναι οφθαλμοφανές ποιοί είναι, άλλοι κάνανε σημαντικές ατασθαλίες αλλά δέ θα το μάθουμε ποτέ (πχ ασυδοσία στα Συνεργατικά).

  Η κοινή γνώμη καθοδηγήται απο τα κανάλια, όπως και στην Ελλάδα. Φταίνε οι τράπεζες. Φταίει ο Χριστόφιας. Φταίει το κατεστημένο…. Φταίνε όλοι, άρα δέ φταίει κανένας. Χρειαζόμαστε ένα Λαζόπουλο, για να μας δίνει την άλλη άποψη και να μας ανοίγει τα μάτια (έστω κι αν δέν είναι πάντοτε σωστός)

  Δυστυχώς ο κόσμος θα υποφέρει απο τη νέα οικονομική πραγματικότητα στο νησί μας, για πολλά χρόνια. Άλλοι πολύ άλλοι λίγο, όλοι επηρεάζονται. Και τα πράγματα ακόμα χειροτερεύουν.

  ΑπάντησηΑπάντηση
 2. Που την αλλην όμως, ακόμα τζιαι όταν τιμωρηθούν κάποιοι (π.χ. Παπακώστας κ.α. για το Μαρί) πάλι δεν είμαστε ικανοποιημένοι…

  ΑπάντησηΑπάντηση
 3. @Bestman:

  Ρε φιλε για τον Παπακώστα εμένα η άποψη μου εν πως, εκάτσαν τζε είπαν, ποιόν να φταίξουμε για να κρύψει ο κόσμος; έντζιαι γίνετε να μεν φταίξουμε κανένα γιατί ο κόσμος θέλει έναν φταίχτη για να δικαιολογήσει ότι εκάμαμε τη δουλειά μας.

  Να φταίξουμε τον πιο μεγάλο σε ηλικία για να πούμε μετά πως εν άρρωστος τζιαι να γυρίζει ούλλη μέρα στα νοσοκομεία τζιαι να μεν κάτσει μέσα.

  Κάπως έτσι πρέπει να παίχτηκε.. όπως τζιαι να έσχιει ο κόσμος εν κρυανίσκει, ο κόσμος εν φορτισμένος, πολλοί εν τζιαι φανατισμένοι, κολλημένοι με συγκεκριμένα άτομα για να τους κάτσουν μέσα, άλλοι απλά θέλουν να αρκεψουν πολιτικοί να μπαίνουν στα τζιελλιά για να δείξουμε επιτέλους ότι η δημοκρατία αποδίδεται σε τούντον τόπο.. έστω τζιαι σε μικρό βαθμό τζιαί υπερβολικά καθυστερημένα.

  ΑπάντησηΑπάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *