Έσιει τζιαιρό που το λαλώ. Κάτι τρώμε μες τούτη τη χώρα που εν πειραγμένο. Κάτι εν χαλασμένο μες τα φαγία μας, γενικά κάτι μπουκκώνουμε που εν προβληματικό.
Εν τα σουβλάκια, εν τα αναψυκτικά, εν τα γάλατα, τα χαλλούμια. Εν ξέρω, ακόμα εν εκατέληξα. Είμαι σίουρος όμως ότι κάτι πάει στραβά με την διατροφή μας.
Σε όσους το λαλώ γελούν τζιαι πιστεύκουν ότι υπερβάλλω τζιαι παρανοώ. Το θέμα εν ότι εγώ σοβαρολογώ τζιαι επιμένω ότι συμβαίνουν πράματα γυρώ μας, τα οποία κάμνουν με να πιστεύκω ότι υπάρχουν ουσίες μες τα φαγία μας που μας προκαλούν προβλήματα υγείας.
Πρώτα, πρώτα κάτσετε σκεφτείτε, πόσα κρούσματα καρκίνου ακούετε κάθε μέρα. Προσωπικά, όποιον ξέρω, σίουρα έσιει κάποιον μες τον οικογενειακό του κύκλο που είτε επέθανε που καρκίνο, είτε πάσχει που καρκίνο.
Τα κρούσματα αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό, κάθε λλίο ακούεις κάποιον άλλο με τούτο το πρόβλημα. Εν η αρρώσκια του αιώνα, φυσικά. Τζιαι στις άλλες χώρες πεθανίσκουν τζιαι αρρωστούν πολλοί. Δαμέσα όμως, το πρόβλημα αυξήθηκε πολλά τα τελευταία χρόνια.
Εκτός που τον καρκίνο, θωρώ αρρώσκιες να πολλινήσκουν τζιαι ανθρώπους να αρρωστούν πολλά ποιο συχνά τζιαι πολλά ποιο σοβαρά που παλιόττερα.
Νομίζω ότι έννεν η ιδέα μου. Θεωρώ ότι εν κάτι που επροσέξαμεν ούλλοι, απλά ούλλοι σιωπούμε επειδή νομίζουμε ότι είμαστε υπερβολικοί τζιαι ότι μόνο εμείς το θωρούμε να συμβαίνει.
Εν είμαι γιατρός ούτε μπορώ να απομονώσω το πρόβλημα. Δηλαδή να πω, «Αρρωστούμε επειδή γίνεται τούτο τζιαι τούτο». Η δική μου θεωρία εν ότι, εν γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι στα τρόφιμα που μας ταΐζουν. Είτε τούτα εν εισαγόμενα, είτε τούτα παράγουν τα στην Κύπρο.
Δηλαδή οι προμήθειες που κυκλοφορούν στην αγορά, περιέχουν ουσίες που άμα καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες, προκαλούν αρρώστιες.
Πάρτε παράδειγμα τα λάθκια. Πριν 2 εβδομάδες ανακαλυφτήκαν λάθκια προβληματικά που έχουν καρκινογόνες ουσίες. Πράμα το οποίο εμείς επληροφορηθήκαμε σχεδόν ένα μήνα μετά, από την ημέρα που το επληροφορηθήκαν οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Σκεφτείτε τόσα χρόνια, πόσα τέθκοια μπορεί να εγίναν, τζιαι να τα εχώνναν κάτω που τα συρτάρκα τους οι υπεύθυνοι.
Επίσης, το θέμα με τες αφαλατοξίνες. Το Υπουργείο Γεωργίας επαραδέχτηκε ότι οι διαδικασίες του έχουν πρόβλημα τζιαι γιαυτό οι μολυσμένες ζωοτροφές, εν ανακαλυφτήκαν που πριν.
Το πρόβλημα όμως ήταν πάντα σωστά;
Άρα οι πιθανότητες είναι να μεν είναι η πρώτη φορά που εισάγουμε μολυσμένες ζωοτροφές ή ακόμα τζιαι άλλα πράματα, όπως φρούτα τζιαι λαχανικά. Οπόταν αγαπητοί μου, πιθανόν να μεν είναι η πρώτη φορά που τρώμε μολυσμένα τζιαι χαλασμένα πράματα.
Με την μπακκαλίσιμη λογική του καθημερινού πολίτη, θωρώ πολλά βάσιμη πιθανότητα σε ότι λαλώ τζιαι νομίζω ότι κάποιος πρέπει να ασχοληθεί τζιαι να φκάλει κάποιαν άκρη.
Έτσι όπως πάμε, ή εννα δεχτεί ο οργανισμός μας τα χημικά, τζιαι να φκάλουμε ούλλοι πλοκάμια που την μετάλλαξη ή μπορεί απλά να κλωτσήσουμε ούλλοι την σίκλα.