Η απάντηση της Κυρίας Έλενας Ακρίτα

Η Κυρία Ακρίτα απάντησε στο άρθρο που δημοσίευσα πριν λίγες μέρες σχολιάζοντας με την σειρά μου ένα δικό της άρθρο με το όνομα “Μπλόγκ επιταγών”. Μπορείτε να ενημερωθείτε για το όλο προηγούμενο εδώ.

Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν περίμενα να μου απαντήσει, εκτιμώ το γεγονός ότι το έκανε.

Κάλλιστα θα μπορούσε να με αγνοήσει. Προτίμησε να ξεκαθαρίσει την θέση της στα μάτια ενός μπλόγκερ.

Οι αντιλήψεις μου και η συνείδηση μου, μου επιβάλλουν λοιπόν να δημοσιεύσω την απάντηση που μου έστειλε.

Την παραθέτω ποιό κάτω..

Αγαπήτέ κύριε Κυριακού,

Διάβασα με μεγάλη προσοχή το κείμενό σας και σας ευχαριστώ θερμά που μου το στείλατε. Θα ήθελα μόνο να σας επισημάνω δυο τρία πραγματάκια όπου νομίζω ότι με αδικείτε:

1. Τα οκτώ χρόνια που αρθρογραφώ στην εφημερίδα, δεν γράφω ευθυμογραφήματα. Αν έχετε διαβάσει ορισμένα κείμενά μου, θα συμφωνήσετε μαζί μου. Γράφω για θέματα κοινωνικά, πολιτικά, ενίοτε προσωπικά, βιωματικά. Κάποιες φορές πιο ανάλαφρα, άλλες πάλι όχι. Και δεν κατανοώ πως εκλάβατε το συγκεκριμένο άρθρο ως ευθυμογράφημα. Καμία σχέση με το είδος.

2.Σε όλο το κείμενο ήταν, νομίζω, διάχυτη η αγάπη μου για το μέσον. Αγαπώ πολύ τα blogs κι όχι μόνο τα φιρμάτα. Να σας θυμίσω ότι, πριν από 4 μήνες περίπου, αφιέρωσα ολόκληρο το άρθρο μου στο blog μιας νεαρής άγνωστης φοιτήτριας που το βρήκα συναρπαστικό; Δυο τρία άτομα συμμετείχαν εκεί, αλλά αυτό δεν μείωνε την αξία του.

3. Αναφέρθηκα σε SITES που κάνουν αγοραπωλησίες ανθρώπινων ζωών (γενικά στο διαδίκτυο) κι όχι βέβαια στα BLOGS. Νομίζω ότι αυτό ήταν απολύτως σαφές.

4. Πουθενά σε όλα αυτά τα χρόνια που γράφω δεν θα δείτε να ευλογάω τα γένια των δημοσιογράφων. Θα σας παρακαλούσα να με παραπέμψετε σε ένα και μόνο άρθρο μου που γράφω κάτι τέτοιο. Καλοί και κακοί υπάρχουν παντού. Και στις εφημερίδες και στα blogs και στα σούπερ μάρκετ και στα μανάβικα. Κι εσείς κι εγώ τους έχουμε συναντήσει στη ζωή μας.

5. Νομίζω ότι αν ξαναδιαβάσετε προσεχτικά το κείμενο (και αυτό της αμέσως επόμενης εβδομάδας όπου αναφέρομαι στα “φόρουμ” του διαδικτύου), θα διαπιστώσετε ότι κατευθύνατε τα βέλη σας σε ένα άτομο που αγαπά και πιστεύει βαθιά στις αξίες που πιστεύετε κι εσείς.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση και σας εύχομαι ένα όμορφο σαββατοκύριακο.

Φιλικά

Έλενα Ακρίτα