Σκέψεις για το Christofias-watch.

Άκουσα εχτές που τα νέα ότι εμπαγλαρώσαν τον διαχειριστή του Christofias-watch.

Η μεγαλύτερη μου περιέργια ήταν να δώ ποιός εν τούτος ο λεβέντης ούλλος. Τελικά όπως αποδείχτηκε, ο «λαικός ήρωας», εν δικηγόρος. Η αλήθκεια εν ότι υποψιάστηκα ότι κάτι τέθκοιο ήταν. Είτε δικηγόρος εννα ένει, είπα, είτε πολιτικός.

Αλλά πάλε, πολιτικός εν νάκκο απόμακρο. Εν τόσο μαννός, να φκαίνει να προπαγανδίζει τζιαι να ξιτιμάζει τον κόσμο, διακυνδινευοντας να τον έβρουν;

Η δουλεία του πλασμάτου, εν τζιαι παίζει ρόλο. Ο καθένας δικαιούται να έσιει τες απόψεις του, ότι δουλειά τζιαι να κάμνει. Φυσικά, εν διαφορετικός ο τρόπος που θωρεί τον κόσμο ο Κωστής που εν υπάλληλος σε ιδιωτική επιχείρηση τζιαι κουτσοπερνά, τζιαι εν διαφορετικός ο τρόπος που θωρεί τον κόσμο ο Ξενής που εν δικηγόρος τζιαι χτυπά έτσι χαλαρά το τρισιήλιαρο του το μήνα.

Φκάλλω του το καππέλο όμως.

Εν τζιαι εκτιμώ τα πράματα που γράφει  αλλα όσον τζιαι να πείς, ο άνθρωπος είσιεν ενα ταλέντο. Εμπορούσε να πιάσει την μεγαλύτερη μαλακία του κόσμου, να την αλλάξει, να την κάμει προπαγάνδα τζιαι να την στρέψει εναντίον του προέδρου τζιαι των νενέκων. Που ενίκησε ο Παγδατής ένα αγώνα τέννις, έφκαλε ποστ ότι ο Παγδατής κατάφερε κτύπημα στην κυβέρνηση Χριστόφια. Τες συνδέσεις κάμετε τες μόνοι σας Παγδατης – τέννις – break point – ρακέττα – γήπεδο – ρολάν γκαρός – Μόνικα Σέλερς – Στέφι Γκράφ – Γκραφστόφιας – Χριστόφιας. Όσον μαλακία τζιαι αν ακούετε εν ένα ταλέντο, είμαι σίουρος ότι έσιει πολιτικούς που εννα το χρησιμοποιήσουν σαν επιχείρημα.

Οι απόψεις που εκφράζουνται που το μπλόγκ του εν εθνικιστικές, φασιστοειδής προπαγάνδες που καμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Σε τόσο σημείο υπερβολής που αμφιβάλλω αν έσιει άνθρωπο που κόφκει ο νούς του που να μπορεί να τον πάρει στα σοβαρά.

Ο λόγος που έπιαε κίνηση;

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο που ο κόσμος θωρεί την «Πρόβα Γάμου» τζιαι το «Μια νύφη για το γιό μου». Επειδή έσιει μέσα εικονούες που το φότοσιοπ που περιπαίζουν τον Χριστόφια τζιαι όσους διαφωνούν μαζί του. Εν εύκολο στην κατανάλωση τζιαι του Κυπραίου αρέσκει του να σκέφτουνται άλλοι αντι για αυτον.

Εξεκίνησε δειλά, δειλά. Έγραψε 1-2 άρθρα σοβαρά, είδε πως στ’αρχίδια του Κυπραίου η σοβαρότητα τζιαι άρκεψε να παρεκτρέπεται. Καμιά φατσούα πάνω σε άλλο σώμα, κανένα έμβλημα νάκκο αλλαγμένο, μαλακίες να γελάσουμε.Ώσπου το αστείο, επαρατράβησε τζιαι ο παρέας ενόμισε πως εν ο Άης Γιώρκης τζιαι είρτε να γλυτώσει την Κύπρο. Άρκεψε να ξιτημάζει, να στολίζει με επίθετα γνωστούς τζιαι αγνώστους, να προσβάλλει όποιον εδιαφωνούσε μαζί του τζιαι να αποκαλεί προδότες τζιαι Τουρκοπροσκυνημένους, ανθρώπους που δεν εγνώρισε ποττέ στην ζωή του.

Εν λογικό, η ανωνυμία κουντά σε να κάμεις την μαλακία. Αμα εν σε ξέρει κανένας, παίζει τ’αππάρι σου πως να το κάμουμε. Τούτοι ούλλοι που μπαίνουν τζιαι ξιτημάζουν μες τα μπλόγκ, έννεν ούλλοι ανώνυμοι; Τόσο φοούνται άμπα τζιαι ανακαλύψει τους κανένας, που ενώ εν ήδη ανώνυμοι μες το ίντερνετ (με οποιοδήποτε nickname τζιαι να βάλεις, πάλε είσαι ανώνυμος) γράφουν τζιαι «Anonymous» στο όνομα τους. Παντές τζιαι αν γράψουν Κωστής, εννα ξέρουμε ποιοι ένει.

Έτσι τζιαι ο Ξενής. Πέ τζιαι να πείς, ξιτήμασε τζιαι να ξιτημάσεις, κατηγόρα τζιαι να κατηγορήσεις, εκατέληξε να αφήκει υπονοούμενα για απειλές κατα της ζωής κάποιου ανθρώπου τζιαι εμπαγλαρώσαν τον. Ε, ως πόσον να παίζεις τον Ρίνγκο ρε παίχτη μου; Η προσγείωση εν δύσκολη.

Ανωνυμία στην Κύπρο. Ωραίο ανέκδοτο. Μπορεί σιόρ ο Κυπραίος να εν ανώνυμος;

Ο Κυπραίος να κλάσει, εννα το χουμιστεί του κόσμου ούλλου. Εν δυνατόν να μεν έξερε κανένας ποιος εν που ήταν. Αφου του δικηγόρου του, έπιασε του τζιαι συνέντευξη τζιαι έβαλε την μες το μπλόγκ του. Στον κύκλο του πρέπει να το εξέραν ούλλοι ότι ήταν δικό του το μπλόγκ, εν τζιαι αρκεί να πάει το χαπάρι σε όποιον ψάξει. Εν νομίζω να χρειάζεται να είσαι χάκερ για να έβρεις ποιός έσιει ένα μπλόγκ στην Κύπρο.

Ανώνυμος, ξεανώνυμος, εσυνάξαν τον.

Τζιαι να σας πω τζιαι κάτι, εγώ εν λυπούμαι έτσι πλάσματα. Τζείνους που ξιτιμάζουν τζιαι βάλλουν κατάρες σε ανθρώπους που εν εγνωρίσαν ποττε στην ζωή τους, εν αξίζει να τους λυπάσαι ούτε να τους δείχνεις κατανόηση.

Έσιει αρχίδια να πάει να πεί του Ασερά για του Άνεφ, μούτρο με μούτρο, τα πράματα που ελάλεν μες το μπλόγκ του; Καυλιές σιειστές. Έσιει τα κότσια να πάει να πεί τα πράματα που ελάλεν, μούτρο με μούτρο, του Χριστόφια για του Αναστασιάδη; Εν τα έσιει.

Τζιαι εγώ εκνευρίστηκα πολλές φορές με πολλή κόσμο. Έγραψα πολλά πράματα. Εν εξιτήμασα ποττέ κανένα όμως. Έκρινα απόψεις ναι, αλλα εν έθιξα την οικογένεια ούτε την αξιοπρέπεια κανενός. Πίσω που την οθόνη εν ούλλα ωραία τζιαι καλά, ο κόσμος όμως εν ξεκινά ούτε τζιαι τελείωνει τζιαμέ. Αμα θίγεις κάποιον, εν θίγεις την οθόνη του υπολογιστή του. Θίγεις τον ίδιο τζιαι πρέπει να είσαι διατεθημένος να απολογηθείς τζιαι να αναλάβεις τες ευθήνες σου.

Ο Ξένης εν δικηγόρος. Σίουρα ξέρει τι εν ο λίβελλος. Απλά να παρακαλά τωρά που εμάθαν ποιος εν που ένει, να μεν του κατεβούν τζι’ αλλοι θιγμένοι τζιαι να τραβά τα μουστάτζια του.

Τζιαι τούτοι ούλλοι που αθυμηθήκαν τωρά την ελευθερία του λόγου (που την εξηχάσαν το 2004) να κάτσουν την μάππα χαμέ. Έννεν για το μπλόγκ που τον εσυνάξαν, το μπλόγκ ίσως να ήταν η αιτία. Επειδή εν αρχάριος, σε κάποια φάση έκαμε το λάθος που επεριμέναν ούλλοι. Αφορμή βοήθα μου που λαλούμε.

Αν εκάθουμουν εγώ σε ένα καφέ τζιαι εφώναζα ότι του Πανίκκου ή του Γιαννή αξίζει του λάκκος με ασβέστη ή ότι ο Άλφα ή ο Βήτα εν πούστης τζιαι Τουρκόσπορος, εν θα έρκετουν τζείνος που εκατηγόρουν να μου πεί «΄Ήντα που έσιει κούμπαρε;»

Έτσι έγινε τζιαι τωρά, επαράσιεσε το τζιαι κάποιος εθίκτηκε. Άλλο η ελευθερία του λόγου τζιαι άλλο να λαλείς ότι μαλακία σου κατεβεί νομιζώμενος ότι εννα την γλυππάρεις.

Έτσι που λέτε, εν τον λυπούμαι. Όσον αναουλιάζουμουν άμα άκουα για το μπλόγκ του, τον τζιαιρό που εν έξερα ποιος ένει, τόσο αναουλιάζουμαι τζιαι τωρά που ξέρω.

Όι επειδή διαφωνώ μαζί του, διαφωνώ με πολλή κόσμο, αλλά εν με ενοχλεί η ύπαρξη τους. Αναουλιάζουμαι, επειδή ένας άνθρωπος νέος, σπουδασμένος, με οικογένεια, εκατάντησε να ξιτημάζει, να λαλεί ψέματα, να προπαγανδίζει, να χαρακτηρίζει με τα σιειρότερα επίθετα τζιαι να κατηγορεί ανθρώπους που απλά εδιαφωνήσαν μαζί του. Εν ανθρώποι σαν τούτους που μας εφέραν ως δαμέ, που σπέρνουν το μίσος τζιαι την διχόνοια.

Αν εν έτσι η δημοκρατία που προωθά, τούτη εν η δημοκρατία που του αξίζει.

Tags: , , ,

14 comments

 1. Φίλε μου, σου βγάζω το καπέλο.

  ΑπάντησηΑπάντηση
 2. joshoua, μπράβο!!!

  ΑπάντησηΑπάντηση
 3. Πάντως δεν θα έξερα ούτε τα ονόματα, ούτε τες φάτσες, ούτε το ποιόν ούλλων τούτων των ανώνυμων. Ούτε να τους κοντέψω, ούτε να μου κοντέψουν, ούτε την μυρωθκιάν της αρρώσκιας τους να μυριστώ, ούτε το χρώμαν του αμμαθκιού τους να δώ. Ας λαόννουνται μόνοι τους. Όχι πους ανακατζιώ. Απλά εν ζήτημαν αισθητικής.

  ΑπάντησηΑπάντηση
 4. Joshua,
  Shερετώ ΣΕ!
  Να ‘σαι καλά! Με κάλυψες πλήρως. Δεν έχω να συμπληρώσω κάτι. Απλώς ακούγοντας σήμερα τον Έτερο δικηγόρο Χρου Κληρίδη να αποκαλεί τον Ξενήν «έγκριτο νομικό», διερωτήθηκα αν είναι αυτοί οι νομικοί που θα ΜΑΣ σώσουν!

  ΑπάντησηΑπάντηση
 5. koybentes kathares – ksyrafi
  Eyge

  ΑπάντησηΑπάντηση
 6. I apopsi sou en apopsi sou…. eite tin peis me louloudia kai petalouditses, eite tin peis me skata kai mougies… en mporeis na to amfisvitiseis touto.. epetrepse mou na men sou po evge

  ΑπάντησηΑπάντηση
 7. Pasxalina
  Εν έξερα ότι το «λάκκος με ασβέστη» στον τάφο του Δρουσιώτη αποτελεί άποψη. Επαρεξήγησα τζαι εθεώρησα το παρενόχληση και cyberbullying. Ευχαριστώ που με ξεστράβωσες.

  ΑπάντησηΑπάντηση
 8. @Pasxalina: Ακριβώς όπως τα λαλείς. Εγώ εν την άποψη μου που λαλώ. Φυσικά επιτρέπεται να μεν συμφωνείς μαζί μου. Έτσι εν ο πολιτισμένος τρόπος συζήτησης 🙂

  ΑπάντησηΑπάντηση
 9. Εχτές εσυζητούσαμε για το ότι τάχα τον τύπο ήβραν τον που το IP του.
  Που το εξανασκεφτήκαμε, εκαταλάβαμε ότι κάτι εν κολλά.
  Πόθθεν εξέραν το IP του; Τζιαι να το εξέραν, πως τους ήταν χρήσιμο;
  Το blogspot εν του Google. Άρα, μόνο το Google ξέρει ποιός μπαίνει με administrative account πάνω στα blog του. Το Google, σίουρα εν θα εδιούσε έτσι πληροφορία στους μπάτσους μας σωστά;
  Που τζιαμέ τζιαι τζεί, ο ISP στην Κύπρο (Cyta,Primetel etc) μπορεί να ξέρει τα IP που χτυπούν το συγκεκριμένο website ανα πάσα στιγμή, αν και εφόσον παιρνούν που τα «μηχανήματα» του (δηλαδή αν ο χρήστης εν συνδρομητής τους). Εν τζιαι μπορεί να ξέρει ποιο που τζείνα τα IP εν ο administrator.
  Ο μόνος τρόπος, θα ήταν να παρακολουθουν τα IP που κτυπούν το website ούλλοι οι ISP της Κύπρου, να ετοιμάζουν logs με ποια IP εν τα πιο συχνά τζιαμέ τζιαι να υπολογίσουν ότι τζείνο που χτυπά παραπάνω φορές τζιαμέ εν ο Admin.
  Τούτο ούλλο το σενάριο, νοουμένου ότι ο Admin μπαίνει που την Κύπρο. Εμπορούσε να ήταν Αγγλία ή οπουδήποτε αλλού.
  Τον παρέα κάποιος τον έδωκε μέσα ολόισια, η Cyta εν θα εμπορούσε ποττέ να τον έβρει (πόσο μάλλον η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος που εν ξέρει την διαφορά του PC με το microwave).
  Εν κανένας που την επιτροπή αλόπως ή κανένας αγωνιστής που τον εβασανίσαν.
  Ε, ρε σε ήντα ονειρικούς κόσμους ζουν τούτα τα πλάσματα…

  ΑπάντησηΑπάντηση
 10. Οι μεθόδοι του Ξενή εν γνωστό ότι ένεν και οι πιο σωστές. Έλα όμως τωρά που ένα ανώνυμο ποστ εμπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά τη ζωή του Δρουσιώτη. Σκέφτου όμως πόσοι παραπάνω εδιαβάσαν τες απόψεις του Ξενή και των ομοϊδεατών του μετά τη σύλληψη του. Τζείνοι που τους επολεμούσαν εδώκαν τους νίκη. Το να χάσει ο Ξενής νομικά, να πιερώσει ένα πρόστιμο και να του κλείσουν το μπλογκ, εν τον χαλά. Γιατί εδώκαν του πλεόν βήμα. Εκάμαν τον γνωστόν σε άτομα που εν θα ασχολούνταν καν να θκιαβάσουν τες μαλακίες που γράφει. Γιατί όμως που τούτην την σύγκρουση να δωθεί το νομικό δικαίωμα στην αστυνομία να παρακολουθεί μπλογκς και προσωπικά δεδομένα; Ξέρεις πως θα χρησιμοποιηθεί τούτο το δικαίωμα αύριο; Ξέρεις ποιας κυβέρνησης πιόνι θα έν η αστυνομία; Τούτο το θέμα μπορεί να οδηγήσει σε συζήτηση νόμων που κανένας μας δεν θέλει.

  ΑπάντησηΑπάντηση
 11. Be Careful with that Axe Eugene

  Καλα ρε joshoua εισαι σοβαρος;;; εννεν εσυ που σατιριζες τζιε εμιλας ασιημα για το Συλλουρη στην epanenosi;;;
  εννεν εσυ που εβαλες videoυθκια τζιε γελοιογραφιες στην epanenosi;;
  Γιατι εισαι διαφορετικος που τον Ξενη;
  Τζιε γιατι ο Ξενης εν οκ να μπουκαρουν εσσω του τζιε να τον καμουν κωλο που την πρωτη στιγμη ενω υπαρχει νομοθεσια που λαλει οτι εν ανακοινωνουν ονοματα μεχρι να αποδειχθει η ενοχη; του αλητη που εβιαζεν τες ανηλικες γιατι εν ειπαν το ονομα του; Τζιε αν γραψω τωρα δαμε οτι του αξιζει λακκος με ασβεστη δικαιουται να σε καταγγειλει εσενα τζιε ναρτουν να σε συναξουν;
  τζιε γιατι η περιπτωση του Ξενη εν διαφορετικη που την περιπτωση των μιτσιων που εσυλλαβαν στην παρελαση τζιε εφωναζες για μπατσοκρατια;;;
  Ειπεν ενας του Δρουσιωτη ΠΠΑ! τζιε εμπορουσεν να εισουν τζιε συ για να μεν σου πω οτι μπορει να εν τζιε ο Δρουσιωτης. Τζιε εσιεστην η Φανου στ’αλωνι !
  Εβουρησαν να πιαουν τον διαχειριστη του μπλογκ σαννα τζιε ηταν να πιαουν τον Μιτα !
  Αν ερτει η κοπελλιτσα που επουλαν πισκοττουθκια στη Φανερωμενη τζιε καταγγειλει σε για συκοφαντια (διοτι φιλε ειπες εν αναρχικη, επουλαν ναρκωτικα τζιε εν σε εκανεν εβαλες τζιε την φωτο της) δεχεσαι να σου κατεβουν οι μπατσοι τζιε να σε καμουν φυλλο τζιε φτερο;
  Αν η επομενη κυβερνηση εν της ‘απορριπτικης’ ιδεολογιας, δεχεσαι να μπουκαρουν εσσω σου το ξημερωμα τζιε να σου τα συναξουν ουλλα τζιε νασαι πρωτοσελιδο επειδη γραφεις στο μπλογκ σου τζινα που γραφεις; Ασε που στην περιπτωση Ξενη εν αλλος που τα εγραψε τζιε ο,τι τζιε αν εγραψε ο καθενας ερμηνευει το οπως νομιζει σωστα.
  Απλως τουτους εφταιξεν τους το σαμαν αντι το γαουριν.

  ΑπάντησηΑπάντηση
 12. @Be Careful with that Axe Eugene: Κατ’ αρχάς ηρέμησε τζιαι κάτσε ξαναθκιέβασε το post. Το ζουμί τζείνου που λαλώ εν ότι ο παρέας επαράσιεσε το τζιαι ήβραν αφορμή να τον συνάξουν. Έκαμε κάποιος γραπτή καταγγελία τι άλλο επερίμενες να του κάμουν;
  Δέχουμαι ούλλα οσα λαλείς τζιαι έσιεις πολλή δίκαιο, η ελεύθερη έκφραση εν αναφαίρετο δικαίωμα. Πρόσεξε σε παλιότερα μου post για το CW ότι εν διαφωνώ ποττέ με το δικαίωμα τους να λαλούν ότι θέλουν, διαφωνώ με τες απόψεις τους.
  Το τι του εκάμαν εν μια άλλη κουβέντα. Το τι γράφω εγώ, εν το γιατί τον επιάν τζιαι πως νιώθω εγώ για τούτο. Το ότι εν τον λυπούμαι επειδή ήταν ακραίος τζιαι υπερβολικός συμαίνει ότι δέχουμαι την καταπίεση των ελευθεριών;
  Όσον αφορά τα post μου στην epanenosi, προκαλώ σε να πάεις να τα ξαναθκιαβάσεις. Ξιτιμάζω πούποτε, οποιονδήποτε; Θίγω την αξιοπρέπεια οποιουδήποτε; Την οικογένεια κάποιου; Στολίζω είτε τον Συλλούρη είτε κάποιον άλλο με επίθετα; Απείλησα ποττέ οποιονδήποτε;
  Έβρε ένα post μου που να να της κατηγορίας τζείνων που έφκαλλε πάνω ο Ξενής ή οποιοσδηποτε που το CW.
  Το να λαλώ ότι ο Συλλούρης επαναλαμβάνεται τζιαι έν έσιει άποψη εν το ίδιο με το να λαλώ ότι ο τάδε εν ανώμαλος τζιαι το ίδιο ανώμαλα εννα εν τζιαι τα κοπελλούθκια του τζιαι ο τάδε γαμιέται με έποικους;

  ΑπάντησηΑπάντηση
 13. en na sas skotoso kai en na pio to gaiman sas oullous!!!!!! (touti en i apopsi mou, ok???)

  ΑπάντησηΑπάντηση
 14. Θεοφάνης

  Josh,
  Έχασες την ουσια! Δαμέ βλέπουμε μια αστυνομία να κάμνει ανακρίσεις ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ για να μεν πω ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΑ!!! Ξέρεις πόσοι σαν τον Δρουσιώτη κάμνουν καθημερινά γραπτές καταγγελίες αλλά ΔΕΝ βλέπουν καμία βοήθεια που την αστυνομία που το κάτω κάτω εν η δουλειά της να προσέχει τους πολίτες!!!

  Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και μεν μου πεις ότι δεν υπάρχουν, μπλογκς που πρόσκειντε στην κυβέρνηση και το ακελ και είμαι σίγουρος πως και τζίνοι βρύζουν και τζίνοι προσβάλλουν τους αντιπάλους τους!!! Αλλά ναι εξέχασα τζίνοι εχουν ΠΛΑΤΕΣ και δεν μπορεί κανένας να τους τα κνίσει!!!

  Ο Ξενής η ο κάθε Ξενής μες τούτην την χώρα έχει κάθε δικαίωμα να γράφει και να λέει την άποψη του. Αν δεν σου αρέσκει άλλαξε μπλογκ!!! Αν δεν σου αρέσκει ξιτίμαστους πίσω!!! ΚΑΝΕΝΑΣ δεν στο απαγορεύει!!! Δεν είμαστε ούτε Κινα, ούτε Βόρεια Κορέα!!!

  ΑπάντησηΑπάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *