A present, dear Demetris..

Ένας που τους πολλούς λόγους που το Κυπριακό παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα, εν το ότι εν εμπιστευκούμαστε κανένα άλλο εκτός που τους εαυτούς μας. Ο ίδιος ο Χριστός να έρκετουν σαν ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, εμείς θα του εβρίσκαμεν αίπην τζιαι θα τον ευκάλλαμε σκάρτο.

Εγώ εν εκατάλαβα ακόμα τι προσόντα πρέπει να έσιει, τι παρελθόν τζιαι τι κριτήρια πρέπει να πληροί ένας άνθρωπος ή μια χώρα για να μας κάτσει καλά τζιαι να μεν παρεξηγούμε την κάθε κίνηση προς το μέρος μας.

Ούλλοι οι απεσταλμένοι των Ηνωμένων Εθνών, ήταν τζιαι είναι, πιόνια των Άγγλο-Αμερικάνων, σύμμαχοι των Τούρκων τζιαι βαλμένοι να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Ούλλοι οι γενικοί γραμματείς των Ηνωμένων Εθνών το ίδιο τζιαι σιειρόττερα. Ούλλοι οι διπλωμάτες και δεν συμμαζεύεται, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ίδιο.

Γενικά, όσοι τολμήσουν να μιλήσουν για λύση του Κυπριακού (προσοχή όχι για λύση με βάση οποιοδήποτε σχέδιο, γενικά για λύση του Κυπριακού) ολόισια φκαίννει κάποιος είτε που το ΔΗΚΟ είτε που την ΕΔΕΚ τζιαι αναθεματίζει των. Όποια χώρα πει την γνώμη της για το πρόβλημα, γίνεται το ίδιο. Βρίσκουν μια λέξη που εν τους αρέσκει τζιαι δημιουργούν καταστάσεις τζιαι προβλήματα.

Ούλλα ξινίζουν, ούλλα βρωμούν, ούλλοι θέλουν το κακό μας, ούλλοι νεκατώννουνται μες τα πόθκια μας, αλλά τελικά, κανένας δεν ενδιαφέρεται για την λύση του Κυπριακού.

Στην συνάντηση που είσιεν ο Δημήτρης μας με τον πρωθυπουργό της Αγγλίας, αναφέρτηκε ότι οι Εγγλέζοι εννα δώκουν πίσω ένα μεγάλο κομμάτι των βάσεων, αν λυθεί το Κυπριακό. Δηλαδή, ο Γκόρντον είπε του Δημήτρη "Demetris, εάν λύσετε το Κυπριακόν, we will give you back έναν μεγάλον κομμάτι των βάσεων, έτσι, δώρον που λλόου μας".

Είβραν τρόπο που εσυνδέσαν τούτη την πρόταση, με το σχέδιο Ανάν τζιαι αρκέψαν σαλαβάτημα. Τζιαι πιέζουν μας για λύση, τζιαι εννα φέρουν πίσω το σχέδιο Ανάν, τζιαι να δούμε τί θέλουν.

Φακκούν του παπά με τα πρόσφορα δηλαδή;

Τι μας ενόχλησε που τούτη την δήλωση; Το ότι εννα μας δώκουν εδάφη πίσω; Το ότι θέλουν να λύσουμε το Κυπριακό;

Ούτε πως να το λύσουμε μας είπαν, ούτε για το σχέδιο Ανάν μας είπαν. Είπαν μας λύστε το τζιαι εννα σας δώκουμε τζιαι εμείς κάτι τις.

"Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες" τζιαι συμφωνώ, εν έρκουνται ούλλοι με αγνές προθέσεις τζιαι κανένας εν θα προθυμοποιηθεί να μας βοηθήσει αν δεν έσιει ανταλλάγματα ή αν δεν έσιει συμφέροντα.

Πρέπει όμως να καταλάβουμε σε κάποια φάση, ότι τα συμφέροντα των άλλων δεν είναι απαραίτητα ενάντια στα δικά μας. Αν ανοίξουμε τα μάθκια μας τζιαι τα μυαλά μας, εννα μπορέσουμε να αντιληφθούμε πότε μια κίνηση εννα έσιει θετικό αντίκτυπο πάνω μας τζιαι πότε αρνητικό.

Εσυνηθίσαμε να υποψιαζούμαστε τα πάντα τζιαι να απορρίπτουμε τα πάντα. Όχι ούλλοι, μόνο τζείνη η συγκεκριμένη μερίδα των πολιτικών που κάμνουν την ζημιά τα τελευταία 50 χρόνια.

Κάποιες φορές, τα δώρα εν απλά δώρα τζιαι πρέπει να τα δεχούμαστε. Χωρίς παραπάνω ανάλυση. Χωρίς κινδυνολογίες.