Η Τουρκία

Ένα πρωί την προηγούμενη εβδομάδα, άνοιξα το κομπιούτερ μου το πρωί στην δουλεία τζιαι είπα να τσιακκάρω το φέισμπουκ, να δώ κανένα νέο.

Εν καταλαβαίνω τους ανθρώπους που εξαρτούνται ψυχή τε και σώματι που την καινούργια τούτη διαδικτυακή εφαρμογή.

Καλώς ή κακώς, το φέισμπουκ εν ένας πολλά σπουδαίος τρόπος να μοιράζεσαι πληροφορίες, γιαυτό τζιαι εγώ δημοσιεύκω ως επι το πλείστον άρθρα, βίντεο τζιαι φωτογραφίες που θεωρώ ότι εννα ενδιέφεραν κάποιους που τους ανθρώπους που εν συνδεδεμένοι μαζί μου. Το ίντερνετ εν μια ανεξάντλητη πηγή γνώσης τζιαι πληροφορίας τζιαι κατ’ επέκταση, το φέισμπουκ ένας πολλά καλώς τρόπος αλληλεπίδρασης τζιαι ανταλλαγής απόψεων, άσχετο πως κάποιοι απλά χρησιμοποιούν το για να χουμιστούν ή για να έβρουν φίλο / φίλη.

Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν, ένας φίλος Τούρκος (μάλιστα Τούρκος, που την Άγκυρα) εδημοσίευσε ένα βίντεο που ονομάζεται "Turkey, more than you know". Εν ένα βίντεο που έκαμε μια Αγγλική, δημόσια υπηρεσία που ασχολείται με τις εισαγωγές τζιαι τις εξαγωγές της χώρας.

Το συγκεκριμένο βίντεο δεν είσιεν καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο είδα τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά την Τουρκία. Μιλώ για τα βίντεο που απεικονίζουν τους Τούρκους σαν γύφτους, την Τουρκία σαν μια χώρα βάρβαρη τζιαι απολίτιστη τζιαι την οικονομία της έτοιμη να καταρρεύσει.

Ανάμεσα σε άλλα, που το βίντεο έμαθα τα εξής.

Η Τουρκία έχει την ποίο γρήγορα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ευρώπη.

Έχει τον νεαρό πληθυσμό στην Ευρώπη, 45 εκατομμύρια άνθρωποι είναι κάτω των 35 ετών.

Είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος εξαγωγέας υφασμάτων, στον κόσμο.

Έχει την μεγαλύτερη παραγωγή τηλεοράσεων και DVD, στην Ευρώπη.

Έχει την μεγαλύτερη παραγωγή εμπορικών αυτοκινήτων, στην Ευρώπη.

Έχει μια απο της τρείς μεγαλύτερες παραγωγές γιότ πολυτελείας, στον κόσμο.

Τα ποιό πάνω εν μερικά που τα πολλά που πραγματεύεται το βίντεο. Αν προσθέσουμε το γεγονός ότι η Τουρκία θα φιλοξενήσει τον αγωγό που θα διοχετεύει ένα μεγάλο ποσοστό φυσικού αερίου στην Ευρώπη, τότε μπορούμε να αντιληφθούμε με πόσο οικονομικά μεγάλη χώρα έχουμε να κάμουμε.

Σίουρα κάποια πράματα εν τα λαλεί το βίντεο, όπως καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δολοφονίες τζιαι καταδίκες δημοσιογράφων τζιαι δημοσίων προσώπων που διαφώνησαν με την κυβέρνηση τζιαι άλλα πολλά.

Τζείνο που με έβαλε σε σκέψεις, εν το ότι, τόσα χρόνια παρουσιάζουν μας την Τουρκία, σαν μια χώρα που εν νάκκο ποιό ανεπτυγμένη που την Αγκόλα. Θέλουν να μας δώκουν την εντύπωση ότι η Τουρκία εν μια χώρα που εν έσιει τίποτε άλλο εκτός που στρατιωτική δύναμη.

Τους λόγους εν τους επροσδιόρισα ακριβώς, ίσως για να αλλοιώνουν την εικόνα τζιαι την αντίληψη των καταστάσεων. Για να μειώνουν τον εχθρό στα μάτια μας. Όπως κάμνουν στην Βόρειο Κορέα. Όπως εκάμναν στην ΕΣΣΔ πριν είκοσι χρόνια.

Το θέμα εν ότι, τούτο συμβαίνει σε ούλλες τες πτυχές του Κυπριακού. Αλλοιώνουν καταστάσεις, κρύφκουν μας πράματα, περιπαίζουν μας ως πάρατζει.

Στο τέλος τζιαι οι ίδιοι οι πολιτικοί, πιστεύκουν τες πελλάρες που λαλούν τζιαι εν αντιλαμβάνονται σωστά τζιαι ρεαλιστικά τις καταστάσεις. Συνέπεια τούτου, εν το ότι εν μπορούν να δράσουν τζιαι να αντιδράσουν σωστά τζιαι κάμνουν πάντα τες λάθος κινήσεις.

Έτσι τα προβλήματα μινήσκουν πάντα άλυτα τζιαι οι κινήσεις μας ίδιες τζιαι μονότονες. Απλά επειδή φοούμαστε να κάτσουμε τζιαι να δούμε την αλήθκεια κατάματα. Όποια τζιαι αν είναι.

3 comments

 1. Επί άρθρου: Άρεσε μου που έβαλες σε παρένθεση το ότι έχεις φίλο Τούρκο, όντως πολλοί εννά μείνουν με το στόμα ανοικτό, εν φταίσιν τζίνοι όμως.

  «Η Τουρκία έχει την ποιό γρήγορα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ευρώπη.» : Φίλε δυσκολεύομαι να το πιστέψω μιας τζιε προκτές εδκιάβαζα ότι εν η Βουλγαρία, αντίπροκτες η Κύπρος κ.ο.κ. Το μόνο σίουρο είναι πως η Κύπρος εν μέστες 3ις πρώτες, τωρά ένιξερω κάθε πόσο αλλάσουν τούτα τα πράματα τζιε με τη συχνότητα.

  Όσο για τα άλλα ένας Κυπραίος εν μπορεί να ξέρει μιας τζιε εν εισάγωγουμε τα εν λόγω προϊόντα. Ας αποδεκτούμε όμως αυτά τα γεγονότα μιας και δεν υπάρχει λόγος αμβισβήτησης.

  Δυστυχώς έννεν η Τουρκία που εννά φιλοξενήσει τον αγωγό, αλλά ο αγωγός την Τουρκία μιας τζιε εν καθαρά η γεωγραφική της θέση που έπαιξε ρόλο.

  Εν φταίμε εμείς ρε φίλε που έχουμεν τούτην την ιδέα για την Τουρκία, άμα δκιό χρόνια στρατού εκάμαν σου πλύση εγκεφάλου για τους Τούρκους τζιε εξ απαλών ονύχων η λέξη Τούρκος για τον κάθε Κυπραίο σημαίνει εχθρός τότε τι να πεις. Όντως τούτα ήρταν να μας έβρουν τωρά που παίζουν ανασταλτικό ρόλο στις πτυχές του Κυπριακού όπου επιθυμούμε λύση.

  Το πρόβλημα πρέπει να κτυπηθεί στην ρίζα του, τζιε ειλικρινά ένιξέρω κατά πόσο πρέπει να κτυπηθεί η όχι.

  ΑπάντησηΑπάντηση
 2. Το βίντεο εν τούτο http://www.youtube.com/watch?v=rDjSVdFjCYc
  Το πρόβλημα πρέπει να κτυπηθεί.
  Πρέπει να αντιληφθούμε το μέγεθος των καταστάσεων τζιαι να καταλάβουμε με ποιούς έχουμε να κάμουμε.
  Εν λαλώ να σίηψουμε τζιαι να τους πούμε, ελάτε τζιαι κάμετε ότι θέλετε.
  Λαλώ ότι μόνο αν είμαστε ρεαλιστές εννα δούμε τες ευκαιρίες τζιαι να εύρουμε μια λύση της προκοπής.

  ΑπάντησηΑπάντηση
 3. Εμείς λογικά το έχουμε αντιληφθεί αγαπητέ φίλε Joshoua το μέγεθος του προβλήματος, λύση της προκοπής υπάρχει, εννά δυσαρεστηθεί το 50% της Κύπρου (για οι ποδά για οι ποτζί) αλλά εννά το χωνέψουν, εν οι «πρίγκηπες» ρε γαμώτο που πρέπει να το αντιληφθούν τζιε να σταματήσουν τις πολιτικές των «καλών παιδιών» τζιε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

  ΑπάντησηΑπάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *