Η Κυρία Ελένη.

«Ως το τέλος του μήνα εννα έρτω τζιαι κανεί, Βασιλική μου. Εν μπορώ να μου κάμνει έτσι όποτε του καπνίσει». Έν ήταν η πρώτη φορά που εθώρεν η Βασιλική την Κυρία Ελένη, να νεκαλίεται τζιαι να της λαλεί ότι εν θα ξαναπατήσει.

Η Κυρία Ελένη, πάει 4 φορές την εβδομάδα τζιαι καθαρίζει τους. Ένα γραφείο, όι πολλά μεγάλο, μία ντουζίνα γραφεία τζιαι θκύο αποχωρητήρια.

Εννεν μεγάλη γενέκα. Πας τα 45, σίουρα κάτω που 50. Άλλες στην ηλικία της γυρίζουν τα ποτυλάιν τζιαι τα σπά να κάμουν την βούκκα τους όπως το ξύλο το φορμάικα.

Η Κυρία Ελένη εν άρρωστη τζιαι βουρά στους γιατρούς. Ποτζίνες τες αρρώσκιες που εν τες ξεφορτώνεσαι εύκολα τζιαι πολλοί που εμάς ζιούμεν τες μόνο που τες σειρές της τηλεόρασης. Ο άντρας της, εδούλεφκεν ως πρόσφατα, αλλά έτυχε τζιαι έππεσε που μια σκαλωσιά τζιαι εχτύπησε τον σπόνδυλο του. Έτσι κάθεται έσσω, με την ελπίδα ότι εννα γιάνει σύντομα.

Έχουν τζιαι θκύο κοπελλούθκια να αναγίωσουν. Οι μιτσιοί έχουν έξοδα, σχολεία, ρούχα, παπούτσια, ιδιαίτερα. Εν πρέπει να τους λείψει τίποτε.

Αναγκαστικά η Κυρία Ελένη, αντί να βουττά τα σίερκα της μες τα νερά με τα αιθέρια έλαια που την νεκρή θάλασσα, βάλλει τα γάντια τα πλαστικά τζιαι βουττά τα μες τες λεκάνες τζιαι τες βούρνες για να ξεβρομίζει τους πιο «τυχερούς».

Η Βασιλική εν η γραμματέας τζιαι το μοναδικό πλάσμα του γραφείου που μοιράζεται η Κυρία Ελένη τες σκέψεις της. Καταλαβαίνει ότι εννεν εύκολη δουλεία. Να βουράς τες ξιμαρισίες που αφήνουν πίσω τους δεκαπέντε άτομα.

Δουλεία που στις μέρες μας, ακόμα τζιαι οι οικοκυρές, πασάρουν την στις Φιλιππινέζες τζιαι στις Βιετναμέζες. Πόσο εύκολο μπορεί να είναι, για μια γενέκα άρρωστη, με άντρα άρρωστο τζιαι θκύο κοπελλούθκια στην εφηβεία τους, να καθαρίζει γραφεία;

Ο τύπος που της έκαμε την παρατήρηση εν ήταν καν διευθυντής. Απλά εθεωρούσε ότι η Κυρία Ελένη εν δούλα του. Σε μια εποχή που οι σύγχρονοι δούλοι εν νόμιμοι.

Εν τζιαι ήταν που θυμό που εκλαμουρίστηκε. Παραπάνω ήταν η αγανάκτηση της, τζίνο το χαρτζίν που γεμώνει λλίο-λλίο πίκρα τζιαι ξεσιειλά σε κάποιο σημείο. Ξεσιειλά, φκιερώνει λλίο, τζιαι αφήνει χώρο τζιαι για άλλα, τζιαινούρκα βάσανα όμως.

«Εν πειράζει Κυρία Ελένη μου, εν θα το ξανακάμει», είπεν της η Βασιλική, ενώ έξερε πως επείραζε τζιαι πως η κατάσταση εν θα άλλαζε.

«Όι Βασιλική μου, εν ξανάρκουμε, κανεί», είπεν η Κυρία Ελένη, ενώ έξερε πως θα εξαναέρκετουν τζιαι τον άλλο μήνα, τζιαι τον παράλλο.

Θα έρκετουν η φάση που θα έπρεπε να θκιαλέξει, την περηφάνια της ή την οικογένεια της. Στον πραγματικό κόσμο, οι επιλογή εν φανερή αγαπητοί μου. Στα έργα, η Βουγιουκλάκη απλά παρετά τα τζιαι πάει έσσω της.